Musik

Musik

Musik har alltid varit ett stort intresse för mig. Under årens lopp har det blivit cirka 300 recensioner av konserter och skivor, främst i jazz- och bluesgenrerna. Ett trettiotal artiklar, reportage och intervjuer har det också blivit. Jag har 30 poäng i musikvetenskap från Uppsala Universitet.

Ett av mina aktuella musikprojekt är att försöka dokumentera jazzens framväxt i Värmland. Det kan tyckas som ett smalt område, men det växer snabbt när man börjar gräva!

 • Good Morning Blues 50 år
  När det 2017 var dags för Uppsalas bluesstoltheter att fylla 50 fick jag i uppdrag att uppdatera skriften till 45-årsjubileet (se nedan) och komplettera med personintervjuer.
  Tillsammans med förnämligt bildmaterial, pressklipp, diskografi och inte minst en tilltalande layout blev det en snygg bok som kan köpas från Björn Sjödin på Björntjänst, Här kan man provbläddra!
 • Bluesen fick Bert att gå vidare trots oljudet.
  Bert Deivert är en framstående bluesmusikant, född och uppväxt i USA och sedan länge bosatt i Karlstad. På bluesmandolin ligger han i världstoppen. Läs hans historia!
  Kund: Värmlands Folkblad, september 2007.
 • The Good Morning Blues Story.
  Jodå, Sven-Ingvars har hållit på längre, liksom Rolling Stones. Men Good Morning Blues har just rundat 45-årsjubiléet med alla ursprungsmedlemmarna kvar.
  Eget projekt
 • Visingsö är det jazzen som gäller.
  Vad får musicerande män och kvinnor i alla åldrar att en vecka om året säga ajöss till världen och sjunka in i ett ansvarslöst tillstånd med bara jazz i huvudet? Läs sanningen här!
  Kund: OrkesterJournalen, juli 2010.
 • Bobo Stenson dominerar med små medel – en recension från en konsert med Bobo Stenson Trio.
  Kund: Nya Wermlands-Tidningen, 2007.