CV

Det här gör jag:

Efter åtskilliga år som systemutvecklare har jag skrivit för dagspress och fackpress sedan 2003, sedan 2006 på heltid. Jag är allmänkunnig och intresserad av mycket, men har framför allt ett växande kontaktnät inom svensk verkstadsindustri och har många uppdrag där.

Kvalificerade reportage från verkstadsindustri, samt kraft-, pappers- och anläggningsbranscherna finns i min portfolio.

Jag gör också allmänreportage och kulturartiklar (gärna om  jazz!), intervjuer, personporträtt och bevakning av evenemang. Jag samarbetar med språklig kompetens och kan leverera texter på engelska. Översättning från engelska eller norska kan jag också ordna. Tack vare min norska fru har jag bra inblick i vårt grannlands angelägenheter, vardagsliv och språk.

För det mesta fotograferar jag själv, och levererar bilder enligt kundens önskemål och specifikationer.

Ordning på firman!

Jag är godkänd för F-skatt och har enskilda firman Skriptus samt är medlem i Svenska Journalistförbundet.

Liten bakgrund:

Efter att jag spenderat drygt 30 år i IT-branschen gick Den Stora IT-Konsultfirman och jag skilda vägar 2006.
Under läsåret 2006-07 läste jag en 10-poängskurs i journalistik vid Karlstads Universitet, samt 20 poäng medie- och kommunikationsvetenskap vid Umeå Universitet.  Utöver detta har jag tidigare bland annat läst ekonomi, juridisk översiktskurs och systemutveckling.

2017 tillbringade jag en stipendievistelse på Villa San Michele på Capri för att arbeta på ett jazzhistoriskt projekt.

2016 – 2019 arbetade jag med ett eget projekt, som resulterade i boken ”Jazzen i Karlstad”. Det är en vacker och genomarbetad bok som på ca 125 sidor berättar om jazzens väg, från de stora brukens egna orkestrar, via dansorkestrar och konserter. Läs mer om detta!

2019 släppte min fru, konstnären Anne Hernegren Hauger, och jag boken ”Skuggornas Färg”, med ett 80-tal av hennes målningar vackert presenterade, tillsammans med några rader som berättar något om målningen.

2023 arbetar vi på en ny version av ”Skuggornas Färg”, denna gång med engelsk. I början av 2024 ska den vara klar!